Каратеките ни с най-високите отличия от Световното в Чехия

Състезателите на казанлъшкия клуб „Шори Доджо“ се завръщат с куп медали от Световното първенство по Шотокан карате-до, което се проведе на 1 и 2 октомври 2022 г. в гр. Карлови Вари, Чехия. С най-високото отличие в индивидуалната надпревара е Георги Христов, който се класира първи на „джу ипон кумите“ и е с 3-то място на „ката“. Самуил Гигов грабна среброто на „джу ипон кумите“, а бронз завоюва Ивелин Иванов. Ан-Мишел Христова завърши с четвърто място на „ката“. Още една купа спечелиха казанлъшките каратеки – първенци в отборното класиране в дисциплината „ката“ са Георги Христов, Димитър Христов и Самуил Гигов. 3-о място отборно „микс ката“ спечелиха Ан-Мишел Христова, Георги Христов и Самуил Гигов.

Наставникът на децата Илиян Дянков също взе медали за клуба. Той се класира втори на „Асай Рю Ката“, с пето място е на „ката“ и има две трети отборни места – „ката“ мъже и „ката“ при ветераните.

Треньорът на каратеките е доволен от резултатите в това състезание. „Винаги обаче може повече. Ще работим върху пропуските и продължаваме подготовката за следващото събитие“, посочва сенсей Илиян Дянков.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram