Каква е логиката?

Каква е логиката в завод „Арсенал“ хиляди да работят дневно, а да не можем да тренираме индивидуално, питат казанлъшки треньори. Ще бъдат ли позволени поне индивидуални тренировки и от кога, е логично да се чудят и те, след като работата с деца изглежда е приключила далеч преди да е свършил активният сезон, отписан заради пандемията. В България футболът е на пауза, както и прогнозите за продължаване на първенствата, въпреки че не липсват оптимисти, а спортистите са обречени да тренират, за да не загубят форма.

За съжаление, правилата са за всички, затова не липсват и глобени, тъй като тренировъчната дейност е забранена в града и на село. Актовете и предупрежденията обаче не спряха ежедневните опити на деца и родители да потичат и поритат на воля.


Положението е извънредно, но вдигането на забраните ще обхване ли спортните дейности при спазване на всички противоепедимични мерки? Защо например не се разреши на децата да тренират в различни часови пояси на един стадион, който по размерите си ще позволява спазването на дистанция без струпване на групи. Варианти има много, но няма решения, коментира се между треньори на отбори от региона.

А докато футболът и като цяло спортът са в застой, вече има и облагодетелствани от извънредното положение.
ΠФK „Лyдoгopeц“ се нарежда в челната петица на компании и юридически лица усвоили средства от държавната помощ по схемата „60/40“.
Сpeд нaй-гoлeмитe peцeпиeнти e и Бългapcĸият фyтбoлeн cъюз, ĸoйтo пoлyчaвa нaд 51 xил. лв. зa възнaгpaждeниятa нa 86 cвoи cлyжитeли пpeз мapт.
Cдpyжeниe „Фyтбoлeн ĸлyб Литeĸc – Лoвeч“ ще вземе мaлĸo нaд 20 xил. лв. зa 44 cлyжитeли, а ΠФK „Дyнaв“ – 11 662 лв. зa 40 cлyжитeли. Haциoнaлнaтa фyтбoлнa бaзa ще получи 1660 лв. зa четирима нaeти.


Независимо от подкрепата на национално ниво, на местно я карат постарому. Предстои поетапно изплащане на размера на субсидиите, които ще бъдат отпуснати на спортните клубове. За тренировки на открито обаче никой не говори. Спортът буквално издъхва преди официалната пауза. Надеждата за адекватна позиция, също.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram