Казанлъшки катерач донесе злато от състезание в Стара Загора

Изключително рано започна сезона за катерачите на клуб „Селт“. През уикенда те взеха участие в Купа „Сърнена гора“ организирана от старозагорския клуб. Състезанието бе в дисциплините скорост и боулдър за деца, девойки и юноши до 15г. Събраха се доста малки катерачи от цялата  страна – 140 състезатели от 11 клуба.

Абсолютен успех за клуб „Селт“ постигна Цветан Иванов до 9 г., който премина всички поставени маршрути и трябваше да катери на супер финал. Спорът беше между 5 състезатели, които също бяха преминали всички маршрути. В допълнителното време за супер финала Цветан Иванов отново показа своята класа и се справи и с 4 –те маршрута. Така той грабна златото в дисциплината боулдър, а на скоростта остана близо до медала, но завърши 4 –ти. Неговият съотборник Йоан Фъртунов също успя да изкатери всичките 7 маршрута, но остана 9-ти и 8-ми на скорост.

Изключително оспорвана бе борбата и при момичетата до 9 г., където Мария Колева остана също 9 –та.

При 11 г. момичета София Щипотина и Николета Ванкова завършиха съответно на 8-мо и 9-то място. В една от най-големите групи,тази на момичета до 13г. Александра Димитрова завърши на 17 – то място.

За катерачите предстои участие във втория кръг от купа „България“ в спортното катерене, което ще се проведе във Велико Търново в началото на март .

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram