Казанлъшките вицешампионки победиха тима на Стара Загора

Жените на ВК „Казанлък“ изиграха поредна контрола срещу съперник от дамското първенство – тимът на „Берое“. След близо час и половина игра, без особени усилия, момичетата на Атанас Петров надделяха над старозагорки с 4:0 (25:19, 25:15, 25:18 и 25:22). Предстоят още контролни мачове, посочват от щаба ни. Планирани са проверки с „Марица“/Пловдив/, „Славия“/София/ и отново „Берое“/Стара Загора/.

„Хубаво е, че с всяка контрола надграждаме по нещо. Надявам се до края на подготвителния период да изчистим всички грешки“, коментира старши-треньорът на казанлъчанки. Този петък съставът ни ще премери сили с шампионките от „Марица“ преди да срещне отново „Зелено-белите“.

Отбора на Стара Загора през този сезон води треньорът от школата Стефан Стефанов. В залата в Казанлък вчера с гостенките игра националката при девойките Мерелин Николова, която е сестра на посещачката на „Берое“Йоанна Николова. Младата надежда на волейбола обаче само води своята подготовка с отбора и вероятно няма да е част от него. Сред новите имена в „Берое“ през този сезон е капитанката на казанлъчанки Патрисия Чолева, която след майчинството влиза във форма за предстоящите мачове от надпреварата.

Шампионатът при жените стартира в последния уикенд на месец октомври.

Снимка:Иван Бонев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Казанлъшките вицешампионки победиха тима на Стара Загора

  1. Браво на казанлъшките волейболистки! И това, след като преди няколко години Стара Загора „ограби“ голяма част от състезателките на казанлъшкия женски волейболен отбор. Впрочем такова привличане на талантливи казанлъшки спортисти от Стара Загора е ставало през последните 70 години стотици пъти.

Comments are closed.