Злато и купи от Елена за катерачите ни

В състезанието по спортно катерене за деца,юноши и девойки за купа „Елена“, което е и 4-и кръг за купа“България“, сили премериха близо 90 участника от 10 центрове на атрактивния спорт. В курортния и планински център Елена, местното Туристическо дружество“Чумерна-1901″ и СОУ“Иван Момчилов“ домакинстваха на проявата. Катерачите в спортната и оспорвана проява преодоляваха реновираната стена с височина 8 метра и площ от 100 кв.м. в условията на много адреналин и емоции.

В дисциплината „Трудност“ при втора група „момичета“ /8 – 9 години/ първа е Йоанна Недялкова от казанлъшкия клуб „Селт“ сред 6 състезателки от 4 клуба и втора на „скорост“. При „момчета 10-11 години“ – шампион от проявата е Стоян Петров отново от „Селт“ от 12 души от 6 центрове на екстремния спорт, а четвърти е на „скорост“ . Трети при 12-13 годишните е казанлъчанинът Валентин Златанов отново от 12 души от 5 града. Първи е и друг казанлъчанин в раздела „трудност“-Васил Цветков – при юношите 16-17 години- в конкуренция на 7 души от 4 клуба и 4 –ти на „скорост“. Една от най-опитните от казанлъшкия клуб Катя Грозева е в „челото“ на „трудност“ и втора на „скорост“.

„Доволен съм от представянето и медалите ни от лидерските места.Малко не ни достигна за още медали…Просто „отказахме“ конкурентите ни, а 2-3 юни – сме домакини на 5-ия кръг за националната купа в Парк“Розариум“, допълни треньорът в клуба и главен съдия на проявата Никола Недялков от КЕС“Селт“.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram