За „Розите“ първенството приключи

БФС преустановява първенствата в Трета лига. Това съобщава сайтът на централата. По-рано днес се състоя и заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз, на което е взето решението. То беше очаквано и резонно с оглед продължаващите ограничителни мерки и в спорта, в това число и забраната за тренировъчна дейност пред клубовете.

С предсрочния финал на сезона, „Розова долина“ финишира на седмо място в класирането на Югоизток с общ сбор от 30 точки след 19-и кръг. Остават недоизиграни 15 мача. На лидерското място завършва „Созопол“. Няма да има изпадащи отбори в нито една от четирите групи при аматьорите, посочват от БФС.

В първенствата от Трета лига за крайно класиране се приемат класиранията към момента на въвеждане на извънредно положение на територията на страната. Изключение се прави за Югозападна Трета лига, където предстои да бъде насрочен бараж между ФК Миньор (Перник) и ФК Септември (Симитли) за определяне на победител в групата. Същото решение бе взето и за първенствата от Четвърта лига – за крайно се приема класирането към момента на въвеждането на извънредно положение освен в областните първенства, в които при тези условия не може да бъде определен първенец, а ще бъде насрочен бараж. В първенствата от Трета лига за сезон 2019/2020 г. няма да има изпадащи отбори в по-долна дивизия.

За доиграване след приключване на извънредното положение и в рамките на определения срок се отлагат Купа АФЛ, Държавно първенство – жени, Национална лига по футзал, Първа лига – плажен футбол и Държавно първенство – студенти.

Вижте класирането на отборите в Югоизточна Трета лига тук http://bfu-tournaments.com

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram