За Мартин Папанов годината започна с медали

Два медала с отбора си – КК „Несебър“, спечели младата ни надежда в колоезденето Мартин Папанов от Държавния лично-отборен шампионат на писта в Пловдив.

Мъжете на „Несебър“ взеха сребърния медал в „отборния спринт“ и са с 3-то място на „отборно преследване“ (като втори са състезателите на Пловдив, които возят с три десети). Несебърци имат и други три медала в индивидуалното представяне – сребро за Йордан Петров на „издържливост по точки“ и бронзов медал на „скрач“, с второ място на „темпови обиколки“ е Петър Димитров.

Казанлъчанинът е част от разширения състав на националния отбор на България по колоездене, който проведе първия си лагер в Пловдив. Новата Българска федерация колоездене има голямата амбиция да развива състезателите, с които разполага и заради това е изготвен специален план от треньора на националния тим Радослав Констатинов. Залага се на добра подготовка преди предстоящите силни стартове в Хърватска, Словения, Беларус, Гърция и Косово.

В годишната класация на колоездачите Мартин Папанов заема пето място при младите състезатели U23 и е десети в ТОП 10 на България при мъжете елит на шосе.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram