До 23 септември регистрират за Thracian Run and Bike

Регистрациите за участие в Thracian Run & Bike 2022 са отворени до 23.09.22г. Организаторите на маратона, който тази година е на 2 октомври, обявиха подробностите за част от трасетата в отделните дистанции.

В Бягането на 9 км./150D+/участниците ще стартират от входа на парк “ Тюлбе“ на площадката, в непосредствена близост до Тракийска Гробница – Казанлък. Почти изцяло трейл, с около по 400м. асфалт в началото и края.

Първият километър е равен с минимална денивилация. Следват около 2 км. с леко изкачване, до достигане на най-висoкaта точка за тази дистанция – Татарската могила /501м.н.в./. Пътеката минава точно през върха ѝ, а от нея се открива невероятна 360′ панорамна гледка към Долината и Стара Планина. След стръмно спускане от могилата, се излиза на равен участък oт около 500м. и започва по-дълго и полегато спускане. На около шестия километър, ще има контрола и подкрепителен пункт с храна и вода. След него трасето става почти равно до края, но малко преди финалната права има леко изкачване.

Между три дистанции ще избират бегачите:
– 9км./150D+/ за бързите
– 23км./600D+/ за тези, които все пак обичат да усещат аромата на планината
– 42км./1300D+/ с изкачването на вр. Саръяр 1485м. /наричан от някои местни, малкия Еверест/, с предизвикателно „изпомпване“ от източна страна и удивителни гледки на спускане по билото на планината

Две са дистанциите за колоездачите:
-24км./600D+/ за всички, които имат желание да се пробват
-40км./1300D+/ за търсачите на силни усещания

Към регистрациите: https://thracianrun8.wixsite.com/trun.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram