Девойките от „Казанлък“ с бронзови медали при старшата

Тандемът при девойките до 20 години от школата на „Казанлък Волей“ Наско Петров-Сашо Стоянов изведе клуба ни до „ТОП 3“ на България.

Държавните финали за девойки под 20 години се играха в София. Домакин бе ВК „Славия“, а спорът за титлата се проведе от 27 април до 1 май в зала „Панайот Пондалов“. 
Участваха осемте най-добри отбора в България, които бяха разделени в две предварителни групи.

След 5 дни, 5 мача и 18 гейма казанлъшкият тим грабна бронзовите отличия. В „малкия финал“ нашите момичета надделяха очаквано и трудно с 3:1 над „Локомотив 1929″/София/. С общо три победи и две загуби във финалната фаза съставът ни е в „ТОП 3“ при девойките старша възраст.

„Програмата „максимум“ се изпълни и е факт. Няма как да не сме доволни, след като играхме с „малките“…Имаме две контузени титулярки: Никол Пейчинова и Ивайла Чавдарова, което оказа влияние за класирането на финалите. Нервен мач за третото място, с много притеснения и въпросителни. Даже в крайната 4-та част се стигна до резултат- 26:24… Получи се, честит медал на клуба!“, коментира от столицата финансовият дарител и президент на клуба Васил Аргиров.

Близо месец девойките U20 се подготвяха в зала „Багира“ за края на сезон 2021/2022 години.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram