Габриела Джамбазова отново грабна световна титла в каратето

Нов успех и за Габриела, и за нейните съотборници от СК „Шори Доджо“ с треньор Илиян Дянков. Казанлъшкият клуб се похвали с успехите си от Световно първенство по Шотокан карате – до, провело се в Сърбия, Зренянин, на 13 и 14 ноември. Спортистът на Казанлък за 2019 година Габриела Джамбазова завоюва първо място в дисциплината „ката“. През лятото Габи покори и европейския връх на първенство по Шотокан карате-до в Словения, класирайки се на първо място в дисциплината „Ката“ при момичета 12-13 години.

В 28-то световно първенство в Сърбия призови места завоюваха и още шестима състезатели от Казанлък. Сребърен медалист стана Самуил Гигов („ката“), като той грабна и бронз на „Джу Ипон Кумите“. Второ място и за Любомира Христова, дисциплина „Джу Ипон Кумите“.

12-годишният Георги Христов е с два бронзови медала. Отборно трето място в надпреварата при момчетата печелят Димитър Христов, Георги Христов и Самуил Гигов, а Габриела Джамбазова, Георги Христов и Самуил Гигов взеха бронз в отборно микс.

С множество медали са и мъжете на клуба. Сребърен („Джу Ипон кумите“) и два бронзови („ката“ и „кумите“) завоюва Николай Христов, а наставникът Илиян Дянков е със сребро на „Асай Рю Ката и трето на отборно „ката“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram