Братята Монир и Джамал Ал Бадарин ще играят заедно в Палестина

Юношата на „Ботев“ (Пловдив) Монир Ал Бадарин ще продължи кариерата си в своята родина Палестина. Полузащитникът се е договори с тима на Шабаб Ал-Саму от град Хеброн, за който се състезава и брат му Джамал.

Шабаб Ал-Саму е професионален футболен отбор, подвизаващ се в най-високото ниво на Палестинския футбол. Клубът е създаден през 1976 г. и е считан сред най-старите и престижни отбори в страната. Неговата локация се намира в почти 300,000-хилядният град Хеброн (най-големият град в Палестина). “Лъвовете” всяка година са неизменна част от The West Bank Premier League. През сезон 2017 завоюват сребърните медали за Купата на Палестина “Abu Ammar Cup”, последван от силни сезони във вътрешното първенство. През 2012 Шабаб Ал-Саму печели купата на “Gaza Martyrs Championship”.

Халфът Монир Ал Бадарин бе част от „Ботев“ в продължение на няколко години, като през зимата на 2022 година подписа първи професионален договор с “канарчетата“.

18-годишният Ал Бадарин, който е възпитаник на казанлъшката футболна школа, бе считан за един от големите таланти на школата на пловдивчани. Записва множество мачове за дубъла на “канарчетата“ и отбелязва няколко попадения, като с изявите си получава повиквателни за младежкия национален отбор на страната си. Брат му Джамал е бивш състезател на „Розова долина“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram