Кметът на Стара Загора отмени всички местни ограничения

Със свои заповеди Живко Тодоров отвори автогарата, премахна вечерния час в „Лозенец“ и радиуса от 250 метра за кучешки разходки

Кметът на Стара Загора отмени всички местни ограничения за разпространение на заразата с коронавирус в старозагорска община, съобщи пред Радио Стара Загора той. Със свои заповеди градоначалникът отвори автогарата,  премахна вечерния час в „Лозенец“ и радиуса от 250 метра за кучешки разходки, както и  забраната за струпване на повече от двама души на обществени места.

Заповедите са издадени във връзка с разпореждането на Министър на здравеопазването Кирил Ананиев, който вчера нареди “да се преустановят или отменят всички допълнителни ограничения, въведени от органи на местната власт, които не са в съответствие със Закона за здравето и със Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.“, обясни Живко Тодоров.

„Заповедите за ограничения съм издал единствено със съзнанието, че трябва да се предотврати заразата. Направих го с грижа за здравето на хората, но след като излиза такава заповед на министъра, ние нямаме друг изход освен да ги отменим“, посочи кметът и уточни, че отмяната на ограниченията влиза в сила от днес.

Живко Тодоров изрази надежда, че старозагорци са достатъчно отговорни и ще продължат да бъдат дисциплинирани в грижата за своето и това на близките си здраве./bnr.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram