ПРОУЧВАНЕ УСТАНОВИ: ИСА БЕСООЛУ Е НАЙ-МЛАДИЯТ КМЕТ В ДЕМОКРАТИЧНАТА ИСТОРИЯ НА ПАВЕЛ БАНЯ

Ново краеведско проучване установи, че настоящият кмет на общината Иса Бесоолу е най-младият градоначалник от демократичната история на Павел баня.

Бесоолу е роден на 10 януари 1973 г. 47-годишният кмет спечели доверието на избирателите на последните местни избори през 2019 г.

В биографичната справка за Иса Бесоолу на сайта на Община Павел баня са посочени някои от личностните му качества, които със сигурност са допринесли за издигането му в очите на местната общественост. Като „отговорен, мотивиран и стриктен“ го описват колегите му в общинската администрация и уточняват, че в него е заложен стремеж за постигане на високи и видими резултати за благото на павелбанския край.До встъпването си в длъжност като градоначалник, Бесоолу дълги години ръководи собствен бизнес. Освен това е бил общински съветник в четири поредни мандата в местния парламент.

С придобитата си професионална квалификация по икономика от Колежа по мениджмънт, търговия и маркетинг в град София, с владеенето на английски и турски език, както и с безспорния нюх на предприемач, Иса Бесоолу иска да предаде своя опит в полза на развитието на община Павел баня.

В проучването, базирано на данни на общинската администрация, става ясно още, че след демократичните промени от 1989 г. и след успешни кметове като Тодор Тодоров, Стойно Пъдев, Иван Иванов и Станимир Радевски, сега Иса Бесоолу е амбициран да надгражда и доразвива Павел баня и региона като целогодишно работеща туристическа дестинация с национално и международно значение.

Историческата справка показва, че от основаването си, Павел баня представлява самостоятелна административна община. От създаването на селището до 1939 г., то е сменило 33 кметове. В миналото често населеното място е било ръководено от специално „назначавани временни тричленни комисии, някой от които са управлявали само 3 дни”, свидетелстват още историческите извори.И въпреки че е най-младият демократично избран кмет, Иса Бесоолу е категоричен, че ще се бори, за да опровдае доверието на всички жители на Павелбанско./Pavelbanya.eu

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram