Жителите на Асен и Тъжа ще изберат своите кметове на 5 ноември

В двете павелбански села ще се проведе втори тур на изборите, тъй като миналата неделя нямаше категоричен победител в тези населени места. Жителите на с. Асен ще избират между Недялко Петков от ГЕРБ и Христо Ботев, който бе издигнат от БСП за България. В Тъжа балотажът е между Цвятко Балабуров от ПП „Земеделски съюз Александър Стамболийски“ и представителя на ДПС Хасан Ходжа.

Ето и кои са кметовете, които спечелиха от първия тур в община Павел баня. В Търничени ще кметува Ахмед Ходжа от ДПС. В Турия бе избран Ганчо Петков, издигнат от Инициативен комитет. Кмет на Скобелево е Георги Петров (издигнат от Инициативен комитет), а в Осетеново – Гюнай Ниязи Мехмед от ДПС. Мурад Касим Моллаахмед (ДПС) е изборът на с. Манолово. Независимият Мариян Милев получи подкрепата на жителите на с. Долно Сахране, а в Горно Сахране спечели Янко Янков от ГЕРБ. Милена Тисова от ДПС бе избрана за кмет на с. Габарево. Нейният съпартиец Осман Осман Кумджу ще е кмет на Александрово.

Движението за права и свободи има мнозинство в новия Общински съвет на Павел баня, като спечели 13 места. ГЕРБ има трима съветници, а БСП за България само един. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram