Един по-различен начин на управление на общинската собственост в Павел баня

След встъпването си в длъжност през октомври 2019 г. кметът на община Павел баня Иса Бесоолу констатира загуби от предходни години от грешно водената политика по отношение на стопанисване на общинската собственост “в лицето” на хижа “Русалка”.

👉🏻Само за 2019 г. загубата за Община Павел баня възлизаше на 28 300 лв. при издръжка на хижата от 33 000 лв., а приходи едва 4 700 лв.

✅В следствие на това Бесоолу взе мерки и внесе в Общинския съвет предложение за отдаване на обекта под наем при най-високата предложена цена, като първият наем за година напред – 10 800 лв., беше внесен в общинската хазна от наемателя. 🏔”От отчетените данни, днес вече е видно, че Община Павел баня печели от хижа “Русалка”. Освен това е важно да отбележа, че наемателят е извършил и съответните ремонтни дейности за собствена сметка. Добрата новината е, че хижата вече приема туристи”, коментира кметът на Павел баня Иса Бесоолу. Той пожелава на новия наемател повече туристи да посещават Национален парк Централен Балкан и да почиват в “Русалка”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram