Затягат контрола и в Община Мъглиж

Със заповед от днес, 9 март, на кмета на Община Мъглиж Господин Господинов се набелязват мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса COVID – 19 след заседанието на Областния медицински съвет в Стара Загора и във връзка с разпореждане на министъра на здравеопазването. Със заповедта се преустановява провеждането на културни и спортни мероприятия на територията на община Мъглиж, както и такива, с участието на деца. Няма да се има събирания в пенсионерските клубове и читалищата. Забранява се достъпа на външни лица в сградата на Общинска администрация Мъглиж, с изключение на центъра за административно обслужване и кметствата по населени места в общината, свързано с предоставянето на административни услуги. Служителите от администрацията, които работят с граждани, ще бъдат оборудвани с лични предпазни средства (предпазни маски и ръкавици), с които да работят.

Здравните медиатори в Общинска администрация пък ще са ангажирани със здравно– просветна дейност, относно всички профилактични мероприятия за избягване на коронавирусните инфекции в ромските квартали, където немалка част от живущите са здравно неосигурени.

При съмнения за инфекция с Ковид -19 на здравно неосигурено лице, да се сигнализира филиалът за спешна медицинска помощ – гр. Мъглиж, пише в заповедта.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram