Ето кога и с колко ще глобяват в Мъглиж

Решението за въвеждане на вечерен час в Община Мъглиж се налага заради ситуацията в региона с ежедневното завръщане на жители на общината от гурбет в Италия, Франция, Германия, Испания, Нидерландия, Великобритания и други европейски страни. Голяма част от тях омаловажавали необходимостта от поставянето им под карантина, става ясно от заседанието на Общинския щаб.

Вечерният час може да се нарушава в следните случаи:

1. При необходимост на лицата от Спешна медицинска помощ

2. При мероприятия на установена смърт

3. За хора, работещи на смени – при придвижването им от работно място към сборния пункт до дома.

Нарушителите ще бъдат връщани незабавно по домовете и ще се наказват с глоба 20 лв. При повторно нарушение глобата е 100 лв.

Ще бъдат взети и специални превантивни мерки за селата Юлиево и Ягода, където се очаква завръщането на сериозен брой хора от всички етноси от различни европейски страни,в които вече има установена коронавирусна зараза.

Здравните медиатори, координаторът по етническите въпроси и общинските съветници, принадлежащи към ромския етнос, ще оказват съдействие на органите на МВР за наложените мерки и ще подават иформация за новопристигащите в ромските махали.

Със заповед на кмета Господин Господинов ще се налагат и глоби за събиране на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места, в светлата част от деня, с изключение на хората пред търговските обекти, но при спазване на социална дистанция от минимума 1.5 метра. Нарушителите ще се наказват с глоба от 20 лв., а при повторно нарушение – с 100 лв.

Работното време на търговските обекти се променя. Аптеки, дрогерии, хранителни стоки, промишлени стоки и др. ще могат да работят до 18:30 часа.

Вечерният час и всички разпоредби на Общинския кризисен щаб влизат в сила от днес, 19 март.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram