Близо 100 стажанти на МВР положиха клетва в града на розите

Ds olil

На тържествена церемония в парк “Розариум” 92 стажанти положиха клетва и поеха ангажимент да пазят гражданите на Република България.

На церемонията присъстваха министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, зам.министърът Тони Тодоров, зам. кметът на община Казанлък Аксения Тилева, ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Иван Видолов, директор на гл. дирекция на националната полиция гл. комисар Атанас Илков, началник на сектор “Борба с организираната престъпност” към МВР Стара Загора гл. инспектор Петко Стойнов, началник на РПУ – Казанлък гл. инспектор Андреан Аврамов, началник на РС Пожарна безопасност и защината на населението гл. инспектор Станислав Тончев, събитието бе съпроводено от звуците на Военния духов оркестър към 61-ва Стрямска механизирана бригада Карлово с диригент Йордан Илиев.

Тържествения водосвет бе отслужен от негово високо благоговенство свещеноиконом Николай Георгиев. С пожелание за решителност и непримиримост към нарушенията на закона се обърна министър Стоянов към завършващите. Той напомни, че да си полицай не е просто работа, а кауза.

Г-жа Тилева поднесе поздравленията от името на кмета Галина Стоянова и изтъкна, че във всяко семейство, в което има редови служител трябва да цари приемственост и спокойствие, за да може всеки един да се прибера у дома и да има силите да се изправи отново срещу неправдата на следващия ден. В този випуск имаше 8 стажанта, завършващи с пълно отличие.

Всички бяха наградени лично от министъра.

С пожелание за здраве и решителност от Данаил Дамянов, старши инспектор ръководител специализирана полицейска подготовка, приключи тържествената част на церемонията.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram