9 месеца, след като бус прегази Милка от Шейново, травмите остават – Видео

60-годишната Милка Байкова е от с. Шейново. Инцидентът, който претърпява през 2023 г., я оставя инвалид, макар по документи всичко да й е наред. Поне това вижда като резултат Лекарската комисия, която излиза с решение за нулева намалена работоспособност и степен на увреждане.

Преди близо 9 месеца, на 19 май Милка Байкова влиза в магазин в Шейново, за да си купи хляб, а на излизане попада под гумите на потеглящ микробус. Уврежданията са по цялата лява половина на тялото.

Прекарва два месеца на болнично легло в УМБАЛ „Д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, като водещата диагноза е счупвания на други части на бедрената кост. Пострадала обаче е и гръдната кост на жената. Поставена й е метална остеосинтеза. Следва възстановяване, което изглежда не e приключило, тъй като жената е трудноподвижна и се налага да се върне на работа с патерици. Преживеният стрес също е огромен. Много диагнози, за нулева толерантност към ужаса от травмата и последствията за Милка.

В това незавидно положение, надеждата за шейновката е „лекарите да размислят“, а НЕЛК да върне процедурата за ново разглеждане от ТЕЛК.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram