89.3FM радио Вис виталис на 29 години

На 21-ви декември казанлъшкото регионално радио „Вис виталис“ отбелязва 29 годишен рожден ден.

На 21.12.1992 г. новосъздаденото радио бе осветено от Отец Петър, който отправи благословии и пожелания към собственика му Васил Самарски с думите: „Този кабинет за радиопредаване човек го е направил, да се свети делото му!“. „Вис виталис“ е третото частно радио в България – след „Фокус“ и „Телерадиоком“ – Казанлък. Премиерното предаване продължи 1 час – от 18:30 до 19:30 ч. То бе излъчено по кабелната радиомрежа на община Казанлък, радиоточките бяха 26 000. Мрежата към момента се ползваше от Общинското радио, което, по информация на работещата там Райна Широва, нямаше съхранен архив.

Старта на първото предаване на „Вис виталис“ даде Васил Самарски с думите: „Е, хайде!“. Водеща бе Ваня Попова. В това предаване прозвуча и първата реклама – за „Хеликон“, последвана от реклами за „Скайт“ и „Долината на розата“. „Честито, но тежко ви!“ – каза в телефонно обаждане журналистът от БНР Мико Петров, който даде и свои съвети към стартиращото в Казанлък радио „Вис виталис“. „На добър час!“ – пожелаха десетки казанлъчани.

На днешната дата през годините:

1997 – В 00:00 ч. на честота 89,7 радио „Вис италис“ започна да излъчва програма,    освен по кабел, и в ефир. 2003 – За първа година Радио „Вис виталис“ връчи свои годишни награди „Вис виталис“ – за особен принос към Казанлък и Розовата долина.   

Честит празник на всички, които през годините са били част от екпа на радио „Вис виталис“. Нека радиото продължава да бъде с вас.

На нашите слушатели пожелаваме здраве. Бъдете с нас на 89.3 FM, за да знаете повече и се чувствате много по-добре!                                                                                    

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram