81-годишен мъж от Стара Загора е с положителна проба за коронавирус

81-годишен мъж от Стара Загора е с положителна проба за коронавирус. Той е настанен в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович“. В тежко състояние е заради съпътстващо заболяване, съобщи за Радио Стара Загора Гергана Микова, областен управител и председател на Областния здравен щаб.

„Знаете, че има протокол в такива случаи, заради който се издирват абсолютно всички контакти, които той е имал в последно време. На този етап те се установяват. Ще бъдат поставени под карантина и разбира се изследвани.“, обясни Гергана Микова.

Тя коментира и възможността в област Стара Загора да бъдат затегнати мерките срещу разпространението на коронавируса след вече наложената от министъра на здравеопазването заповед за задължително носене на маски на закрити и открити обществени места. „На този етап все още няма такава възможност. Днес ще ги обсъждаме с щаба, разбира се. Винаги могат да се наложат и по-строги санкции. Аз смятам, че трябва да бъдем достатъчно съвестни, за да не се налага силово да ни бъдат налагани подобни мерки, но ако се наложи и това ще стане“, допълни Гергана Микова.

Областният управител съобщи още, че лицата поставени под карантина в област Стара Загора са над 600.

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram