8 години затвор за рецидивист

Районен съд – Казанлък постанови присъда, с която наложи наказание лишаване от свобода в размер на осем години, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим, на 23-годишния М. Н., осъждан 18 пъти за тежки умишлени престъпления.

Съдебният състав го призна за виновен в това, че в периода от 01.10.2022 г. до 05.10.2022 г. в гр.Мъглиж и в гр.Казанлък, в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, отнел и направил опит да отнеме чужди движими вещи от владението на различни лица, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – в гр.Мъглиж, чрез счупване на прозорец, от лек автомобил  отнел мобилен телефон и ученическа раница с намиращите се в нея принадлежности, от паркинг в гр.Казанлък отнел лек автомобил и направил опит да отнеме друг такъв. Всички причинени с престъпните деяния щети са с обща стойност 3447.50 лева.

Пред Районен съд – Казанлък делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното на    М. Н. наказание бе намалено с една трета. Съдът приложи законовата процедура, след като подсъдимият призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram