6 г. затвор за обир от лекарски кабинет

Районният съд в Казанлък даде 6 години затвор на рецидивист за кражба от лекарски кабинет и плячкосване на вещи от автомобили.

30-годишният С. В. бил обвинен от Районна прокуратура-Стара Загора, че в периода от 24 февруари до 28 март м. г. в Казанлък е извършил четирите обира. Според обвинителния акт мъжът счупил стъкла на врати на три леки коли и отнел от купетата тях различни вещи.

На 28 март 2023 г. той проникнал и в лекарски кабинет и отнел компютър, стационарен телефон и други вещи. Общата сума на причинените вреди на собствениците е 2400 лева.

Районният съд в Казанлък е наложил на С. В. общо наказание от 6 години лишаване от свобода при първоначален “строг” режим на изтърпяване. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Мъжът има зад гърба си присъди за незаконно държане на наркотични вещества и за кражби. Той излязъл от затвора през 2022 г., след като излежал 2 години лишаване от свобода.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram