1132 социално слаби лица ще бъдат подпомогнати с безплатни храни

Ds olil

В Община Казанлък започна раздаването на храните от първи транш на програма „Благотворителност“.
Кампанията, която ще подпомогне с предоставянето на храни 1132 социално слаби лица, стартира на 7 октомври и ще продължи до 29 -ти. Помощите ще се предоставят във временен пункт на адрес в Казанлък, жк.“Изток“ бл.1, общински клуб „Капитан Петко войвода“, всеки работен ден от 08:30 до 13:30 часа.
В първия от дните на кампанията, в която са ангажирани представителите на БЧК, не бяха констатирани нередности с пратките, храната е качествена, добре пакетирана и ще стигне за всички, побързаха да успокоят гражданите представителите на Червения кръст, тъй като по обяд пред общинския клуб имаше множество от хора, които твърдяха, че помощите ще свършат преждевременно.
Кампанията по раздаването на безплатните храни ще продължи и в следващите дни, като за всеки един от лицата в списъка на служители от БЧК са предвидени пакети с зрял боб, брашно, ориз, вафли, леща, 5 л. олио, конфитюр, пчелен мед и картофено пюре. Те се получава лично – срещу лична карта, или от упълномощен представител с нотариално заверено пълномощно.
За правоимащите лица в населените места на територията на Община Казанлък хранителните продукти се предоставят в кметствата до 25 октомври от 9.00 до 12.00 ч. и от 13.00 до 16.00 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram