Ще даде ли Държавата вода на Държавата – Видео

От 7 месеца ръководителят на държавния санаториум за лечение в Павел баня д-р Юри Гечев настоява да се вземат спешни мерки в лечебното заведение. За хората от региона и от България е ясно, че в единствения в региона санаториум за балнео рехабилитация няма вода. Реално сградата, която е проектирана да лекува пациенти по доказана методика работи на две трети от възможностите си. Причината от нужните 8 литра в сек. До санаториума пристигат по – малко от 3. Това е причината уникалните звена за лечение на трудно подвижни хора, за жени и мъже , да не работят. Да не работят специално изградените сектори за индивидуална рехабилитация, да не работят едновременно два басейна с различна температура на водата.

Експерти от държавните Басейнова дирекция и от МОСВ, пристигнаха на проверка в санаториума. Болката на д-р Гечев бе, че не бюрокрацията а мисълта за запазване на лечебното заведение и най-вече за функционирането му като такова трябва да е водеща при проверките, за които той настоява.

Подобно богатство, при това научно доказано и работещо, от което от десетилетия са се ползвали българите и е основа за изграждането на настоящия балнео център Павел баня е недопустимо да бъде оставено затворено зад бюрократични проверки и спънки.

В същото време вода за всички големи и изграждащи се спа центрове в региона има.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram