Шест награди за казанлъшките „светлинки“ от конкурс за ученическо литературно творчество

Шест деца от клуба „Светлини сред сенките” при ОДК „Св. Иван Рилски“ бяха отличени в рамките на 18-ото издание на конкурса за ученическо литературно творчество „Бодлите на таралежите“. Награждаването се състоя в събота в София. Организатор е фондация „Братя Мормареви“. Първата награда се предоставя от журито, а втората – чрез избора на присъстващите в публиката. Членовете на тазгодишното жури бяха Бойко Ламбовски, Здравка Евтимова, Иво Сиромахов, Бойко Василев и Петър Чухов.

Изборът им за първата възрастова група от седем до 10 години е Виктория Генова за „Сълзите на черницата“, а Поля Лалева за „Човекът с маската“ е награденият участник от втората възрастова група – от 10 до 14 години. Всички останали участници също са оценени и наградени с грамоти за участие и допълнителни подаръци. Това са „светлинките“ Диан Драгнев – 14г., Виктор Колев – 9г., Рая Мутафчиева – 8г., Ралица Спасова – 10г. и Цветин Радевски – 7г.

Събитието предостави възможност на литературните таланти от Казанлък да си поговорят с вдъхновяващата писателка Здравка Евтимова и да й подарят най-новата си книга „Щури букви”. Същата книжка децата от клуба подариха и на Бойко Ламбовски, водещ на събитието, за фонда на фондация „Братя Мормареви”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *