Шест деца излови по баровете съвместна проверка

133 моторни превозни средства и 66-ма души са проверени за 19 часа в Стара Загора, наложени са общо 56 санкции за различни нарушения

За времето от 09.00 ч. на 08.04.2016 г. до 04.00 ч. на  09.04.2016 г. на територията  на Община – Стара Загора се проведе комплексна полицейска операция за осигуряване на обществения ред и за контрол на безопасността на движението по пътищата. В операцията участваха служители на Първо и Второ РУ – Стара Загора, на сектор „Пътна полиция”, ОДМВР – Стара Загора, служители на ГД „Жандармерия” и служители на РЗИ и ОДБХ – Стара Загора.

По време на операцията са извършени проверки на районите на 12 учебни и детски заведения, на 13 общодостъпни питейни и увеселителни заведения, на 3 обекта за хранене и на 5 игрални зали (казина).

Проверени са районите на 7 парка и на други 7 уязвими места. Извършени са проверки на общо 113 МПС и 66 лица.

За различни нарушения на обществения ред са съставени 15 АУАН, от които 7 по ЗБЛД,  1 по ЗМВР и 6 по „Закона за закрила на детето” (за присъствие на непридружени непълнолетни лица на обществени места след 22.00 ч.).

Санкционирани са 27 участници в пътното движение. Констатирани са следните нарушения:

  • неизползване на обезопасителен колан – 10;
  • установени неправоспособни водачи  – 4;
  • употреба на алкохол над 1.2 промила – 1;
  • отказ на проверка за употреба на алкохол – 1;
  • установена техническа неизправност на МПС – 5;
  • нередовни пътни документи – 5;
  • МПС без редовно сключена застраховка „Гражданска отговорност” – 2;

На нарушителите са съставени 8 бр. АУАН за различни нарушения по ЗДвП и са наложени 19 глоби с фиш. Образувано е 1 бързо производство.

Снимка: архив Пресс ТВ

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram