Читалище „Искра” и театър „Л. Кабакчиев” започнаха преговори

Ds olil

След решение на общинския съвет на 1-ви април започнаха преговори между НЧ „Искра 1860″ и театър „Л. Кабакчиев“. Преговорите стартираха с посредничеството на общината, като тяхната цел е изчистването на дългогодишните финансовите взаимоотношения между двата казанлъшки културни института.
Настоящата среща е реално първата крачка и официални преговори между страните. Те са се споразумели театър „Л. Кабакчиев“ да предложи варианти за погасяване на задълженията си към читалището, както и за бъдещото използване базата на читалище „Искра“, където преди, изнасяше своите спектакли театъра.
До понеделник/7.4.2014/ ръководството на театъра, трябва да направи своето официално предложение до настоятелството на читалището.
До тази дата НЧ „Искра“, няма да вдига наложеният запор на сметките.

Стартиралите преговори между Театър „Л. Кабакчиев“, НЧ „Искра“ и с посредничеството на Община Казанлък, са протекли с изразено желание от всички страни за решаване на дългогодишните проблеми с цел бъдеща работа, уважение и създаване на подходящи условия за работа в сферата на културата в града на розите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram