Чакърова: Дълговете на „Проф. д-р Стоян Киркович” са намалени с 500 хил. лв.

Дълговете на „Проф. д-р Стоян Киркович” – (Университетска) са намалени с 500 хил. лв. от както новото ръководство на лечебното заведение започна работа през септември 2013 г., отчете на пресконференция днес изпълнителният директор проф. д-р Петрана Чакърова. Напомни също, че натрупаните близо 450 хил. лв. задължения за местни данъци и такси, заради които община Стара Загора наложи запор на сметките през миналата седмица са били направени от 2009 г. досега, при предишните ръководства на здравното заведение.

„Не желая напрежение с общинското ръководство, смятам че е редно да консолидираме усилията си в момента и да помагаме на хората, не да поляризираме обществото. Надявам се, че в четвъртък ще гласуват положително в Общинския съвет в Стара Загора и ще получим възможността да стопанисваме терена на болничния комплекс. Ние сме готови да го приведем в приличен вид. Разчитам на съвестта на общинското ръководството и на това, че ще подадат ръка. Никой от нас не иска да воюва с общината“, каза проф. Чакърова.

Тя припомни, че откакто е назначено новото ръководство на болницата през септември миналата година се бори с намаляване на наследения дълг от над 20 млн. лв.

„Болницата е източвана и обeзкървена. Вече са пресечени тези възможности за източване“, обяви проф. Чакърова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram