Художниците от ОДК отново гостуваха на Кубинското посолство

Месец юни се оказа изключително ползотворен за малките художници от школа „Живопис”при ОДК с ръководител Галя Иванова.

От Международния  конкурс „Заедно в ХХІ век” с различни направления за рисунки, песни, стихове, есета, реферати и медийни презентации на български и руски, школата спечели две ІІ – ри места – за Давид Кулев и за Габриела Малова, както и две поощрителни награди . Децата твориха по темите: „Пътят на победата – 70 години от падането на блокадата над Ленинград  и победоносните битки във Великата Отечествена война” и „80 години от рождението на Юрий Гагарин”.От Националния конкурс „Зелена планета”  Галина Дзанева спечели  І – вото място. Този конкурс е част от Международния детски екологичен форум „Зелена планета 2014”, провеждащ се по инициатива на Общоруското обществено детско екологично движение „Зелена планета”, в рамките на международната програма „Диалог на културите.

Ивелина Ненова е с трета награда от Националния конкурс „Куба – далечна и близка”, който се провежда за осми път. Церемонията по откриване на изложбата и връчване на наградите се състоя в Кубинското посолство, по покана на н.пр. Тересита Капоне Камачо – извънреден и пълномощен посланик на Република Куба в България. Децата от казанлъшката школата по изобразително изкуство „Живопис” бяха приготвили скромен подарък –детска рисунка, нарисувана от Деница Господинова на 13г., която тя връчи лично на Тересита. Рисунката изобразява символите на нашия град – розите и цигулката. Наградените рисунки в конкурса ще бъдат подредени в изложба в Куба.

Школата при ОДК има отличени възпитаници и в конкурс на Община Благоевград и  Общински детски комплекс . Габриела Малова е в второ място, а с ІІІ –то – Ивайло Бонев. Специална награда на НДД получи  Луиза Тотева.От националния конкурс за детска рисунка  „Моят малък свят”, организиран от младежки дом – гр.Русе, малките художници имат две отличия: Първо място за Галина Дзанева и ІІІ –то място за Луиза Тотева.

Шест са наградите от  Националния конкурс „Звезди обсипят свода небесен”, организиран от НЧ „Христо Ботев – 1917” гр.София.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram