Хванаха стрелеца по Златко Баретата?…Росен Капитана от Казанлък е задържан за стрелбата

Росен Капитана от Казанлък е задържан за стрелбата срещу Златко Баретата пред Съдебната палата в София, предаде агенция Стандарт. Според информацията на разследващите Капитана дължал около 3 000 000 лева на Баретата. Стрелецът имал три месеца срок да се издължи, но не спазил уговорката.

Основната версия, по която работи МВР е, че вместо да върне отклоняваните от бизнеса на Баретата пари, Капитана наел хора, които да стрелят по бившия командос. Най-вероятно съпругата на Златомир Иванов – Калина е насочила МВР към мъжа от Казанлък.

Росен Драгнев работи за Златко Баретата от години. Той е отговарял за няколко увеселителни бара на Баретата в Казанлък и Стара Загора. Друг негов бизнес е продажбата на петролни продукти, той има две малки бензиностанции в Казанлък.

За стрелбата има задържани още трима души. Най-вероятно те са служители от заведенията и бензиностанциите, за които е отговарял Драгнев.

 Снимките са направени при една от акциите на ГДБОП в Казанлък, при която бяха задържани трима души. На нея се вижда единият от задържаните.

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram