Финансистът Димитър Димитров напуска общината

Ds olil

Димитър Димитров директор на дирекция „Финанси и бюджет“ напуска община Казанлък.
За това официално съобщи председателят на ББЦ Галин Георгиев.
От общината отказаха коментар, нито потвърдиха, нито отрекоха новината.
Димитров се счита за един от най-големите експерти в изготвянето и управлението на бюджети в региона и през последните повече от 10 години работи в общината, независимо от сменящите се кметове или политически настроения. По неофициална информация последният работен ден на Димитров ще бъде на 10-ти април.

При настоящото управление на ГЕРБ бяха освободени немалко експерти в общината.

Също по непотвърдена информация мастото му ще бъде заето от общинския съветник от „Експерти за Казанлък“ Драгомир Петков. Той е председател на Комисията по икономика, бюджет и финанси в местния парламент. Управител е на казанлъшкия офис на ПИБ. Най вероятно, ако Петков заеме поста на Димитър Димитров, ще трябва да освободи мястото на общински съветник, защото ще попадне в конфликт на интереси. Любопитно става обаче, какво би накарало банкер да си напусне работата и да стане бюджетар в общината, най-вече заради какво?…знаейки общинските и банкерските заплати…

Ако Драгомир Петков, бъде назначен като директор дирекция и се раздели с високоплатеният си пост като управител на местен клон на банка, това ще е втори човек от листата на „Експерти за Казанлък“ назначен на ръководен пост.

От началото на годината Гинка Щерева, също част от „Експерти за Казанлък“ след няколкомесечни конкурси, бе утвърдена от общинския съвет за обществен посредник на Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram