Филмът „Пътят на короната“ на Стенли излиза по Празника на розата

Ds olil

Приключиха снимките по филма „Пътят на короната“ и в най-скоро време той ще бъде представен пред казанлъшката общественост. Това разказа за Presstv.bg неговият сценарист и продуцент – известният стилист Станимир Нанчев – Стенли. 15-минутното видео е заснето в последните няколко седмици и в него са поместени кадри от подготовката на участничките в най-магичния и очакван конкурс в празничния месец май за Казанлък – „Царица Роза“. А всъщност, филмът е за цялостното изживяване на онова необикновено момиче, което преминава през различни етапи от подготовката до превръщането му в една съвършена претендентка за короната на Царицата.

Във филма операторите Даниел Александров и Добромир Георгиев заснемат всички най-важни моменти от конкурса. Има кадри от студиото, в което се гримират и правят прическите на участничките, работата на стилистите зад кулисите и навсякъде, където са необходими. „Ще покажем онова, което остава скрито зад завесата, така че повече хора да се докоснат до магията на конкурса и да добият представа и за нашата работа“, разказва Стенли. „Ще може да се проследи в действие превръщането на участничките в елегантни млади дами, всяка от тях с неподражаемо излъчване“, допълва стилистът, чийто екип от години допринася за перфектната визия, както на участничките в конкурса, така и за новоизбраната Царица и нейните подгласнички в изявите им по време на Празника на Розата. Тази година в разкрасяването на момичетата участваха 27 стилисти от Казанлък и страната. Те бяха представени по време на церемонията по избор на Царица Роза. Малко след това Стенли предостави короната, която стана притежание на прекрасната победителка Неделина Неделчева, специален подарък от него, изработена по поръчка в Турция. Със символа на царската власт бяха удостоени и подгласничките Елена Николаева и Мариам Григорова.

Идеята за заснемането на филма се е зародила преди години, но едва сега Стенли успява да осъществи своето намерение. В момента тече монтаж по лентата. Предстои представянето му.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram