Ученици от 9 и 10 клас на ПГХ „Св. св. Кирил и Методий“ с географски практикум в София

Ds olil

На 19.10.2024 г. се проведе еднодневен географски практикум до град София с ученици от IX и X клас на ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Казанлък.

Учениците имаха възможността да разгледат експонати, изложени в Националния природонаучен музей при Българската академия на науките като: различни скалообразуващи минерали, видове скали по начина им на образуване, различни животни, обитаващи българските земи и останалата част на света, многообразието от насекоми и др.

Последва разходка из централните части на града, където учениците изнасяха кратки беседи пред своите съученици за: Българската академия на науките, Руската църква, паметникът на цар Самуил, църквата „Света София“ и други.

Посетиха и патриаршеската катедрала „Александър Невски“, която има забележителна архитектура и е един от многобройните символи на българската столица.

Последва беседа за историята и структурата на най-стария и най-големия университет в страната, а именно СУ „Св. Климент Охридски“ и разглеждане на аудиториите, в които се подготвят студентите от различните специалности.

Времето за отдих и почивка бе прекарано около триъгълника на властта, пешеходната улица „Витошка“ и площада пред Националния дворец на културата.

В завършек на деня, групата се придвижи със софийското метро до Централна автогара, от където пое към град Казанлък, съпроводена от беседи за географските места, през които автобусът премина.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *