Ученици на ПГЛПТ заминават на практика в Кипър

Ds olil

„Усвояване на съвременни професионални умения в туризма“ по секторна програма „Леонардо да Винчи“, програма „Учене през целия живот“ е проектът , по който работи през тази учебна година ПГЛПТ в Казанлък. Това е вторият европейски проект, по който работи гимназията. Той касае мобилността на учениците и отразява стремежа на училището за достигане на съвременни европейски стандарти по професионално образование. Целта на проекта е да се предостави на учениците възможност да доразвият уменията си в среда, характеризираща се с високи стандарти на работа по отношение на качество, технологии и традиции. Ученици от 11 клас на гимназията, обучаващи се по професията „Организатор на туристическа агентска дейност“, специалност „Организация на туризма и свободното време“ и професия „Готвач“, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ са участници в този проект.

От 1 до 21 април следващата година 15 ученици ще имат възможност да практикуват в Кипър като помощник – сервитьори, бармани и помощник – готвачи.

С реализирането на този проект Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, ще допринесе за подобряване качеството и привлекателността на професионалното образование и обучение, за установяване на трайно международно сътрудничество между институциите и адаптиране на образованието към очакванията на работодателите от община Казанлък и страната при тях да постъпят съвременно подготвени и способни кадри, поясняват от ръководството на училището.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram