Ученици на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ са сред най-добрите в спорта!

Петокласничката Божидара Деребеева отново дава повод за гордост на своите преподаватели. Тя завърши на почетното 8-мо място в държавното първенство по художествена гимнастика при девойки-младша възраст, категория А. Казанлъшката гимнастичка, която е състезател на СК „Розова долина“ и Спортист на Казанлък за 2023 г., се класира на финала на обръч сред 92 гимнастички от цялата държава. Тя завърши многобой с 19-то място.

Страхотно представяне в същия форум и на другите две казанлъшки момичета, които се състезават за Клуб по художествена гимнастика „София спорт“ – Хрисия Ангелова и Йоана Митова. Хриси участва в категория А до 11 г. От 89 деца, стана 15-та на многобой, а във финал на обръч зае 7-мо място. Младата надежда в художествената гимнастика завърши тази година отлично 3 а клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“. В кратката й спортна кариера има множество призови места в художествената гимнастика от наши и чужди състезания.

В един много мъжки спорт – Радослав Златанов от 7 б клас пък е първи на EnduroX Alba-Damascena сезон 2024.

През настоящите почивни дни мотополигон „Дамасцена“ стана сцена на един от най-атрактивните кръгове на българския екстремен ендуро Шампионат. Зрителите изживяха поредната доза екшън и адреналин, а представянето на Радослав бе повече от блестящо. Съвсем заслужено застана на най-високото място на почетната стълбичка с купа в ръка, съобщават от казанлъшкото училище.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram