Ученици и учители от ПХГ “Св. св. Кирил и Методий” отбелязаха Националната седмица на четенето

Ds olil

В периода 21.10. – 25.10.2024 г. ученици от ПХГ “Св. св. Кирил и Методий” и техните преподаватели по български език и литература, Светла Димова, Валентина Койчева, Златка Манева и Стела Томова, отбелязаха Националната седмица на четенето. Целта на инициативата е повишаване на общата грамотност и интереса към книгите.

Предвидените дейности започнаха с рецитал на художествени произведения, написани от бележити личности в българската литература като Иван Вазов и Пейо Яворов, Никола Вапцаров и Николай Лилиев, Христо Фотев и Петя Дубарова.

Текстовете, посветени на майката, любовта и природата, рецитираха Пресияна Вълчева, Ивайло Иванов и Дария Мариндонева от 8 А клас, Ивайло Миленов и Апостол Апостолов от 8 Б клас, Томислав Ганев от 9 А клас, Виктория Чакърова от 9 Б клас, Камелия Аршинкова от 9 В клас и Кубрат Иванов от 12 В клас.

В Общинска библиотека “Искра” се проведе лекция за известната английска писателка Джейн Остин. Виктория Паскова от 11 А клас запозна осмокласниците с живота и творческите интереси на Остин, а Сантина Михнева от 12 В клас сподели впечатленията си от Остиновата книга “Разум и чувства”.

След проведената лекция гимназистите имаха възможност да разгледат библиотеката и да се докоснат до своите любими книги.

Книгата е прозорец към един нов свят – непознат, вълнуващ и красив. Тя ни дава знание, развива нашето въображение и ни пренася на място, на което всичко е красиво и вълшебно. В днешния свят на технологии все по-малко хора се обръщат към книгата, а тя е най-богатият източник на знание, тя може да ни даде съвет и да ни посочи правилния път към успеха.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *