Младите географи на СУ „Екзарх Антим I“ се изявиха като предприемачи

В открит интердисциплинарен урок по география и икономика, предприемачество и английски език учениците от 11 клас, профил география, трябваше да решават казус за хотел в планински курорт, на който са собственици. Те трябваше да проучат различни варианти за отопление на хотела си и да опишат предимствата и недостатъците на отоплението с фотоволтаици и климатици, за да изберат най-ефективното за своя планински хотел.

Интересна беше и задачата им да намерят чуждестранна фирма, на която да напишат писмо на английски език за необходимото оборудване за хотела. Учениците работиха в два предприемачески екипа, които се оказаха с различни становища, които защитиха с факти и аргументи. Всеки един от екипите предложи действия, които могат да се предприемат, за да намалят емисиите на парникови газове в своето ежедневие. В края на урока всички предизвикателството да донесат стари дрехи, които да оставят в контейнер за рециклиране.

Урокът бе част от проекта „Иновативното обучение – мост към бъдещето“ по програма Еразъм+, съфинансиранa от ЕС. Той беше подготвен и изнесен от Ангелина Атанасова – учител по икономически дисциплини и Ивелина Делева – учител по география и икономика.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *