Учебна практика в Кипър на ученици от ПГЛПТ по европейски проект

Ds olil

15 ученици от 11 клас на ПГЛПТ в Казанлък, обучаващи се по професията „Организатор на туристическа агентска дейност“, специалност „Организация на туризма и свободното време“ и професия „Готвач“, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ от началото на април работят в туристически комплекс Сейнт Джордж в Кипър, където имат възможност да практикуват като сервитьори, бармани и помощник – готвачи. Комплексът е с капацитет на легловата база 500, а заетостта му към момента, в който практикуват казанлъшките ученици е 370, разказва Светлана Стоянова, помощник директор по учебно-производствената дейност в ПГЛПТ, която е един от придружаващите преподаватели . Практиката на учениците се провежда в рамките на проекта „Усвояване на съвременни професионални умения в туризма“ по секторна програма „Леонардо да Винчи“, програма „Учене през целия живот“. Това е вторият европейски проект, по който работи училището. Той е насочен към провеждането на производствена практика на територията на град Пафос, който има дългогодишни традиции в сферата на туризма. Партньор на казанлъшкото училище е кипърската асоциация „Нолидж“.
Стойността на проекта е 40 хил. евро. Целта му е учениците, участващи в него да придобият нови умения за работа в сферата на туризма в една страна, където има традиции в тази насока, поясняват от казанлъшкото училище.
Кипърските партньорите по проекта на ПГЛПТ са изразили своето задоволство от старанието, дисциплината и отговорността, проявени от казанлъшките ученици по време на практиката им в комплекс „ Сейнт Джордж“ и са категорични, че освен сертификатите, които ще получи всеки един от 15-те казанлъшки ученици за успешно проведената практика, към тях ще бъдат издадени и референции от мениджърския екип на комплекса, които ще бъдат взимани под внимание при кандидатстването на младежите за работа.

Сл. Гайдарова

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram