Успешна година за учители и ученици от ОУ „П. Хилендарски“

Ds olil

За учениците и учителите  на ОУ „П. Хилендарски „ учебната 2012 / 2013 година е една от най-успешните,  с множество отличия и медали в различни сфери на образованието. С множество златни и сребърни медали от национални и международни турнири по таекуондо  са Христо и Любомир Богданови , със златни, сребърни и бронзови медали от тенис  на корт турнири са Марк и Даниел Бисер Борисови. Четвъртокласниците  на ОУ „П. Хилендарски” се представиха отлично в областния кръг на математическото състезание „Европейско кенгуру” със 100, 95 и 90 точки. Много добро представяне училището има в областната олимпиада по химия, където Георги Минчев бе класиран в първата петица, в областната олимпиада по физика, където добро представяне има Петър Буглов, на олимпиадата по химия, организирана от частна гимназия, второ място в национален конкурс завоюва и ВГ „Камбани”. По повод 24 май – Деня на българската просвета и култура с грамота на директора  на училището Цветолина Цветкова  бяха удостоени всички деца , носители на призови награди в регионални и национални олимпиади и състезания. И за всички тях, трудът е в основата на успеха.
В навечерието на 24 май  седмокласниците Петър  Буглов  и Тенчо Бартоласов и двамата възпитаници на ОУ „П. Хилендарски “ в Казанлък бяха удостоени съответно със сребърен и бронзов медал в Първата Националната викторина по история, организирана от Частно СОУ, Министерството на образованието, младежта и науката и Националния дворец на децата-София.До финала, от 1500 участници в дистанционната част на викторината, бяха допуснати 120 ученици от IV, V, VI и VII клас. Те решаваха тест от 25 въпроса за 60 минути.
На 8 юни на двамата седмокласници им предстои ново изпитание, участие за купата на училището, организирало викторината, като темата този път е 101 причини да се гордея, че съм българин.Работата на ученици и учители от ОУ „П. Хилендарски” е насочена към бъдещето. Редом с учебния процес, в училището се създават непрекъснато нови формации, като барабанния състав, такъв се сформира за първи път в това училище. В чест на празника извънредно бе издаден брой на училищния вестник „Училищно звънче” с ученическо творчество , който излиза на всеки 5 години.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram