Усетете бойния дух на траките в Археокомплекс “Долината на тракийските царе”

Ds olil

На 22 юни 2024, от 10 до 17 часа, в Археокомплекс „Долината на тракийските царе“ може да се впуснете в незабравимо тракийско приключение.
Тракийски войни, облечени в тракийски дрехи, ще демонстрират за вас бойни техники и ще ви разкажат повече за оръжието на траките.
Ще имате възможност да разберете повече за тракийското снаряжение и ще можете да изпробвате уменията си за стрелба с лък. Под вещото ръководство на гостите от „Багатур“ ще имате възможност да стрелят по две мишени с 10 стрели.
Освен лъкове за възрастни, на разположение ще бъдат и лъкове за деца. Няма възрастово ограничение за стрелбите – всеки е добре дошъл.
Преди да се впуснете в тракийските игри, ще имате възможност да разгледате макет на древния тракийски град Севтополис, да разберете повече за тракийските войни, погребални ритуали и съкровища чрез специално създадена 3D виртуална реалност.
Археокомплексът “Долината на тракийските царе” е най-новият туристически обект в община Казанлък, който ви дава възможност да се потопите в света на траките по съвременен и атрактивен начин. Освен отправна точка към всички тракийски гробници и културни обекти в района, комплексът е и място, в което може да прекарате един незабравим ден, да надградите знанията си за траките, както и да наемете колело и да обиколите Долината на тракийските царе по свой собствен маршрут.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram