Ул. „Цар Петър“ остава затворена, засега

Ds olil

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=,’]

Казанлъшката улица „Цар Петър“ няма да бъде отворена, за сега. Западната част от улицата е затворена от години със зацементирана мантинела. Това, бе поводът водачи на МПС в началото на седмицата да настояват улицата да бъде отворена, като така да се разтовари движението по централния булевард, особенно по време на ремонтите на 23 ПШП.

От общината в петък 9-ти август около 18 часа наистина изпратиха багер и техника за отваряне на улицата, след като са се консултирали и с КАТ за отварянето на пътното платно.

Живеещи в квартала заявиха, че зацементираната мантинела има своята функция през последните близо 20 години. Те съобщиха, че улицата, която се явява една от най-ниските точки в района, по време на обилни валежи се наводнява, заедно с къщите, като водата идвала още от новоремонтираната улица „Ал. Стамболийски“. Кметът Стоянова и Н. Чалъков, изслушаха живеещите по ул. „Ц. Петър“ и взеха решение да бъдат отделени средства от бюджета през 2014-та година за изграждане на отводнителна канализация по улицата, след което тя да бъде отворена.

Дори по време на разговорите шофьори се опитваха да преминат през малкото пространство между мантинелата и тротоара до детската градина, което показва нуждата пътното платно да бъде пуснато в движение. Казанлъчани, които подадоха сигнала за улицата, заявиха, че ще продължат да преминават през нея и се надяват, скоро тя да бъде пусната в движение, тъй като се явява най-пряката алтернатива за движение под главния булевард.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram