Улица в Казанлък се простира в четири посоки

Странна е улица „Алеко Константинов” в Казанлък. Има посока от изток на запад, но има и посока от север на юг. Основната дължина на улицата, кръстена на Щастливеца, е перпендикулярна на ул.”Ген.Скобелев”, но има интересно допълнително разклонение.

Артерията е в самия център на Града на розите и попада в квартал „Прогрес”, както е наречена градския терен на запад от площад  „Севтополис”.

„Алеко Константинов” започва от ул. „Ген. Гурко” и стига до „Христо Ботев”, но странно допълнително нейно отклонение започва от самата й среда и се спуска в завой в обратна посока, пресича „Хан Крум” и опира в ул. „Стоян Янъков”.

Най-странното е, че някои от адресите на ул.”Алеко Константинов”, всъщност, попадат на практика на ул.”Хан Крум”.

„Номерата на домовете ни се водят на „Алеко”, а ние сме си точно на ул.”Хан Крум” с усмивка коментират живеещи там, свикнали отдавна с нелогичното и заварено положение на улицата-серпентина.

Необичайната казанлъшка улица не е известна с нещо специално, нито е ефектна, само отвреме-навреме смайва дирещите някой адрес.  И в никакъв случай не е като прочутата „Ломбарди” в Сан Франциско със забележително стръмната й отсечка и множество завои, превърната от  жителите й в световна атракция.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram