Убитите елени в Тъжа били забелязани от работници -Видео

Селскостопански работници подали сигнала за двата убити благородни елени край павелбанското село Тъжа. Видели и черен джип, който се отдалечавал от мястото на прострела на животните. В Тъжа има видеонаблюдение, така че хората се надяват полицията да успее да задържи бракониерът. Убийството на животните е определяно от горски служители и представители на Национален парк „Централен балкан“, като грозен и неморален акт, разказват инж. Андон Кондузов директор на ДЛС „Мазалат“ и Цанко Керанов Националнен парк Централен Балкан.

„Това е един акт изключително грозен и извършен от хора без никакъв морал. За съжаление през последните две три години на територията на националния парк се случиха много лоши случаи на бракониерство, което показва, че хората, които го извършват нямат наистина никакви скрупули.

В момента, животните едрите бозайници благороден елен сърна раждат своите малки. Така че, по това време да извършиш такова деяние, говори наистина за безразсъдност.

Бракониерска изява, тотално остра, тотално груба. Във всичките ни усилия, които полагаме се наблюдава развитие популацията на благородния елен.“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram