Търсене на консенсус за въглищната енергетика ще е основна тема на предизборната кампания на „БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ в Старозагорско

Ds olil

Коалиция „БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ регистрира листата си с 22-ма кандидати за народни представители за 27-ми изборен район Старозагорски днес.

Водач на листата е Драгомир Стойнев, който представлява региона в няколко Народни събрания и бивш министър на енергетиката в периода 2013-2014 г. На второ място е областният председател на БСП в Стара Загора Неделчо Маринов, трета е Моника Динева, юрист от гр. Казанлък. На четвърто място е коалиционният партньор от ПД „Социалдемократи“ Силвия Иванова, на пето – Галина Господинова от Стара Загора.

„Стабилност и консенсус между парламентарно представените политически сили – това трябва да донесат предстоящите избори на държавата. Политическата криза задълбочи изключително нерешените проблеми в енергетиката и икономиката, очаквам и притеснителни ефекти върху социалната стабилност, ако безвремието в управлението на България продължи“.

Това заяви Драгомир Стойнев и подчерта, че обединението на социалистите е политически процес, които стабилизира лявото и дава нова перспектива за стабилизация на политическата система.

Съдбата на комплекса Марица изток отново ще е основна тема на кампанията за „БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“, защото това е и основна тема в националния дневен ред. „Няма да търсим разделения и противопоставяния тук – желанието ни е много ясно да кажем на избирателите и на останалите политически сили какво предлага БСП като реални стъпки и да търсим дебат по конкретика. Още в кампанията трябва да намерим пресечните точки, които да продължим в следващото управление, нямаме време“, заяви още Драгомир Стойнев.

Той припомни и че, БСП бе първата политическа сила в България, която представи и конкретна рамка за Социален договор в минната индустрия, която предлага времеви хоризонт за работа на въглищните мини най-малко до 2049 г., осигурявайки плавен преход и не допускайки внезапни затваряния.

Листа на Коалиция „БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ от 27-ми изборен район – Старозагорски

Предсрочни избори за 51-во Народно събрание-27.10.2024г.

1.Драгомир Велков Стойнев

2.Неделчо Кръстев Маринов

3.Моника Божидарова Динева

4.Силвия Иванова Иванова – коалиционен партньор, ПД „Социалдемократи“

5.Галина Куманова Господинова

6.Йонко Пенчев Иванов

7.Неделин Костадинов Марков

8.Радостина Николова Василева-Амзова

9.Искрен Иванов Искров – гражданска квота

10.Радостина Петрова Тотева

11.Владимир Любомиров Грамовски

12.Милена Златева Данкова

13.Георги Димитров Йорданов – гражданска квота

14.Стефан Генчев Стойчев

15.Момчил Донев Ненов

16.Радослав Георгиев Георгиев

17.Илка Иванова Петкова

18.Иван Стоилов Митров

19.Стоянка Николова Коева

20.Донка Желязкова Динева

21.Стефан Генков Стефанов

22.Красимир Митков Иванов – коалиционен партньор ПП „Българска социалдемокрация – Евролевица“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *