Трупата на ОБЩИНСКИ ТЕАТЪР „ЛЮБОМИР КАБАКЧИЕВ“ се готви за новия творчески сезон

Ds olil

За година от назначаването на постоянен директор на общинския театър „Любомир Кабакчиев“ са реализирани 356 представления, поставени пред над 21 000 души. За същия период театърът отчита най-висок ръст на собствени приходи от 12 години насам, а именно 139 000 лв. 

Театърът се радва и на нови постановки, а премиерите на спектаклите „Взрив“ и „Кино Чехов“, както и възстановяването на „Нощта преди Албена“ позволяват на посетителите да се радват на различни жанрове и стилове. За най-малките за пръв път е създаден Коледен спектакъл, а реперторът с представления е допълнен от ново заглавие „Косе Босе“. 

 С началото на новия сезон, жителите и гостите на Казанлък ще имат удоволствието да се радват и на още нови заглавия. „Не се обличай за вечеря“ от Марк Камолети, както и „Котаракът в чизми“ ще бъдат представени с премиери през септември. 

През ноември, театърът е подготвил мащабен проект, по който работи от началото на годината, а именно „Балкански пътешественик“ с режисьор Тодор Вълов. Едно от значимите събитие, съпровождащо изминалата творческа година, е участието на театъра в 13-тото издание на ПроТекст. Световната премиера на пиесата „Три обиколки около света“ бе именно на сцената на театър „Любомир Кабакчиев“ във формат пърформанс-четене, като такова се провежда за пръв път извън столична сцена в историята на ПроТекст. В този проект общинският театър бе равнопоставен партьор на Народен театър „Иван Вазов“, РЦСИ „Топлоцентрала“ и „Юродрам“ – България. На този етап се водят преговори с авторът на текста на пиесата, проектът да остане като постоянен в репертора на театъра. 

 През изминалата година в театъра се случиха и промени в състава на актьорите, като същият назначи кастинг, на който в Нов български университет се явиха 16 кандидати за актьорски места в трупата. Театърът се радва на изключителен интерес от страна на млади творци, които са избрали Казанлък мястото, на което да покажат своя талант.

Пресцентър Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram