Треньорът Антим Паральов: ОУ „Вапцаров“ е най-спортното училище в Казанлък

8 : 7 завърши футболния двубой между отборите на „Розова долина“ и на ОУ „Н. Вапцаров,“ деца родени през 2001, 2002 и 2003 г.

Това бе заключително за годината практическо занятие за децата от казанлъшкото основно училище, в което вече трета година ръководител на клуб „Футбол“ по проект „Да направим училището привлекателно за младите хора” – УСПЕХ е треньорът от школата на „Розова долина“  Антим Паральов.  ОУ „Н. Й. Вапцаров“ има традиции в популяризирането на спортните дейности и редица успехи в тази насока. Много от възпитаниците на това учебно заведение са упешни състезатели на КСТ „Роза“. Волейболният тим на момичетата 5 -7 клас стана общински първенец в ученическите игри за 2013/2014г. Децата на основното училище се представят силно в и междуучилищните надпревари по лека атлетика и баскетбол.

Клуб „Футбол“ пък обединява млади таланти, вероятно бъдещи кадри на ДЮШ на ФК „Розова долина“.

 Ръководителят на клуб „Футбол“ и треньор в школата на „Розова долина“ Антим Паральов определя ОУ „Н. Вапцаров“ като най-спортното за Община Казанлък, заради усилията, които полага училищното ръководство да покрепя здравословния начин на живот.

 Вероятно същите тези малчугани, които показаха спортна злоба на ст. „Севтополис“ ще продължат да бъдат част от клуб „Футбол“ и догодина. По думите на директора на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ Цвета Милева, извънкласните занимания по спорт отново ще бъдат заложени в програмата за новата учебна година.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram