„Такава е съдбата, Казанлък трудно да постига успехите си”

Ds olil

Проектите, които не бяха номинирани, не са загубени проекти. „Ние ще се борим за тях и ще намерим начин за тяхното финансиране“ обяви пред общинския съвет кмета на Казанлък. Общинските съветници на града ще направят официално питане защо общината не е одобрена за финансиране по публичната програма на правителството. Според представители на ГЕРБ решенията са политически, тъй като са одобрени 9 проекта на общини управлявани от БСП и 1 на ГЕРБ в старозагорска област. Според Галин Георгиев от „България без Цензура“ заяви, че това е грешка на политическата система и според него не е нормално политическа фигура след като стане кмет, да остава член на излъчилата я партия. Янко Запрянов, от Експерти за Казанлък, сподели, че не е сигурен дали зад одобрението на проектите има политически пристрастия, но е нормално Казанлък да попита за причините да не бъде одобрен. Александър Минчев от БСП също подкрепи отправянето на подобно питане, но категорично заяви, че не трябва да се правят заключения, че разпределението на правителствените проекти е на политическа основа.

Председателският съвет на казанлъшкият общински съвет ще отправи питане за критериите за одобряване на проекти по публичната програма на Правителството и защо нито един от 4-те проекта на община Казанлък не е одобрен. Представители на почти всички политически групи в местния парламент се изказаха.
Радиана Стефанова от ГЕРБ направи анализ на националната програма и местните проекти.

Галин Георгиев от ББЦ коментира, че един от основните проблеми е продължаващата дълги години политическа обстановки.

Зам, кметът Лили Цонкова, заяви, че според нея проектът за реконструкция на старческият дом за възрастни с деменция е отговарял на всички критерии. Янко Запрянов от Експерти за Казанлък, сподели, че трябва да бъде направено официално питане

Александър Минчев от БСП, също подкрепи официално питане, но заяви, че не трябва то да бъде ярко политизирано.

Кметът на Казанлък, сподели, че през 2014 и 15 година ще бъдат реализирани редица проекти в града, както и че има много други варианти за извънбюджетно финансиране на проектите, към което казанлък трябва да се стреми.

Председателският съвет на общинския съвет ще се събере на заседание, на което ще оформи официално питането защо Казанлък не е одобрен с нито един проект към правителствената програма.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram