С ученическо творчество откриха Пирьовите дни в Казанлък

Ds olil

С театралната постановка „Криворазбраната цивилизация“ на Добри Войников, представена от театралната трупа от ХГ“Св.Св.Кирил и Методий“ с ръководител Пламен Маринов в Актовата зала на гимназията се състоя официалното откриване на Будителските дни в Казанлък, посветени на проф. Генчо Пирьов. Дните бяха открити в Деня на детето, което не е случайно съвпадение, предвид факта, че целият съзнателен творчески път на Професора е посветен на децата. Последните десет години от живота на европейския учен-психолог са изключително плодотворни. Той издава десет нови книги. Пет от тях посвещава на първата си любов – педагогиката ,а останалите са в областта на голямата му любов – психологията. От тях най-скъпа му е „Детето“/1998 г. / , на корицата със снимката на правнука му Константин.Дните ще приключат на 24 ноември, когато ще бъде отбелязана 111- та годишнина от рождението на професора. При откриването на Дните Слово за проф. Пирьов изнесе председателят на едноименната фондация Цветана Бонева.

На събитието в Хуманитарната гимназия присъстваха директори на учебни заведения и културни институти, педагози, общественици, родители, ученици.Пирьови четения с ученици от училищата в община Казанлък, Педагогически форум „Съвременна организация на педагогическата среда“, Творческа вечер посветена на Учителя на учителите

„Знам своя род и език“ , театрални постановки, изпълнения на казанлъшки дарования са само част от всички прояви, предвидени от организаторите в рамките на Пирьовите дни. Организатори на проявите са Фондация „ Проф. Генчо Пирьов“, Библиотека „Искра“ и Община Казанлък.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram