С „Откровения“ и Есенен салон стартираха празничните събития за 1 ноември

Ds olil

Книгата „Откровения“ и лъчезарната нейна авторка Ганка Стойчева събраха на 31 октомври казанлъчани в шоуто за култура и изкуство на актрисата Гълъбина Михайлова „На баница с …“. Изключително мила и наситена с неподправена искреност вечер, посветена на една скромна, но всеотдайна в своята добронамереност казанлъчанка, която срещаме в нашия град винаги широко усмихната, оставяйки у всекиго частица от своята безкрайна човешка топлота и позитивизъм. Така в своето емоционално слово кметът на община Казанлък Галина Стоянова определи вечерта с Ганка Стойчева на „баницата“, хранеща душата, завъртяна с много любов от Гълъбина Михайлова.

Вечерта, предхождаща Деня на народните будители, продължи отново с отдаване на нужното уважение към творците на Казанлък – открит бе Есенният салон ‘2012. За 11-та поредна година казанлъшките художници и скулптори подреждат свои творби в навечерието на 1 ноември.

Първа награда грабна Апостол Заров с картината „Пейзаж“, от която струи много светлина и сгряващо сърцата родолюбие и почит към българското. Наградата – медна роза, бе връчена на младия казанлъшки талант от кмета на община Казанлък Галина Стоянова. В словото си тя изрази своето възхищение от тазгодишния Есенен салон, както и от представянето на всички автори. Кметът Стоянова подчерта, че Общината ще продължи с въведената традиция да прави по една откупка на картина от казанлъшки автор от изложби, организирани в града, като за целта ще бъде сформирана комисия за избора.

Втора награда, връчена от председателя на ОбС-Казанлък Николай Златанов, бе присъдена на Румен Петков. Трета награда грабна Росен Дончев, която му връчи носителят на първа награда от 2011 г. Веско Радулов. Младият талант Дончо Чокоев спечели поощрителната награда, която бе връчена от доайена на казанлъшките художници Иван Радев.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram